Friday Fun Skate

woensdag 31 maart 2010

Friday Fun Skate
Vanaf 16 april kunnen inlineskaters en skeeleraars weer terecht voor de wekelijkse ‘Friday Fun Skate’. Wat is er nou lekkerder dan je weekend beginnen met een mooie tocht van zo’n twintig kilometer. Elke week krijgen de sportievelingen een ander stukje van de stad en het ommeland te zien. Het beginpunt is altijd de ovale vijver in het Noorderplantsoen.

Skaters kunnen zich daar rond 20.00 uur verzamelen. Vrijwel iedereen die bochtjes kan draaien en heeft geleerd om te remmen, kan meedoen. Tijdens de tochten ligt het tempo niet heel hoog en wordt er regelmatig gepauzeerd. Wel wordt iedereen aangeraden om goede bescherming te dragen en ook licht mee te nemen, mocht de tocht in het donker eindigen.

De Friday Fun Skate is ontstaan in het uitzonderlijk mooie voorjaar van 1999. In dat jaar waren er in het Noorderplantsoen skaters rond de vijver aan het slalommen of gewoon rondjes aan het rijden. Op een van die dagen kwam het idee op om in Groningen een nightskate te gaan organiseren. Want wat in Amsterdam, San Fransisco en Parijs kon, moest in Groningen ook lukken. Korte tijd later was de eerste tocht een feit. Sindsdien is het uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend zomerfenomeen.

www.fridayfunskategroningen.nl

Deel deze pagina