Giel Beelen: Bedum leukste dorp van Groningen

woensdag 13 februari 2013

Giel Beelen: Bedum leukste dorp van Groningen

Luisteraars van het Radio3 programma Giel! van presentator/DJ Giel Beelen hebben Bedum verkozen tot leukste dorp van de provincie Groningen. Bedum behaalde bijna 40 procent van de stemmen. Middelstum volgde met 28 procent als tweede.

Het programma van de populaire presentator besteedt het komend jaar elke maand aandacht aan een Nederlandse provincie. Groningen had in januari de primeur. Beelen koos voor de provincie omdat het grote popfestival Eurosonic/Noorderslag in januari in Groningen plaatsvond. Onderdeel van het ochtendprogramma was de verkiezing van het leukste dorp in de provincie.

Ook de band Moke, waarvan zanger Felix Maginn in Garsthuizen woont, trad op in het programma dat gewijd was aan Groningen. Hij vertelde over zijn passie voor het Groninger land en mocht een winterwadlooparrangement weggeven. De winnaar van het arrangement, dat beschikbaar was gesteld door Wadlopen Pieterburen, gaat binnenkort te voet het Wad verkennen.

Giel! (VARA) is het op een na best beluisterde ochtendprogramma op de Nederlandse radio. Dagelijks stemmen er bijna 1,2 miljoen luisteraars op af.
 

Deel deze pagina