Jong in Groningen

woensdag 24 juni 2009

Jong in Groningen
Het Groninger Museum presenteert vanaf 27 juni de tentoonstelling ‘Jong in Groningen- kunst uit de periode 1945 – 1975’. De tentoonstelling belicht de naoorlogse kunst in Groningen en geeft daarmee een beeld van de kwaliteit en diversiteit van de jonge kunst uit de jaren na de Tweede Wereldoorlog.

De expositie laat samenhangende groepen werken zien van zestien kunstenaars: Els Amman, Fie Werkman, Marten Klompien, Ruloff Manuputty, Karl Pelgrom, Coen Schilt, Han Jansen, Jan Hoving, Drewes de Wit, Matthijs Röling, Olga Wiese, Siep van den Berg, Jo van Dijk, Henri de Wolf, Edu Waskowsky en Martin Tissing.

Daarbij wordt zichtbaar hoe gevarieerd de kunst uit die periode was: van figuratief tot abstract, van ‘environment’ tot landart, en van minimalistisch tot lyrisch- abstracte kunst. Tekeningen, beeldhouwwerken, schilderijen en fotografie maken deel uit van de tentoonstelling.

Gratis rondleidingen

Het Groninger Museum organiseert komende maanden op vrijdagavond meerdere keren een gratis instaprondleiding rondom de expositie. Het gaat om vrijdagavond 3 juli, 7 augustus en 4 september.

De rondleiding begint om 20.00 uur en duurt tot 20.30 uur en begint bij de Entreehal. Deelname is gratis.

www.groningermuseum.nl

 

Deel deze pagina