Groningen Airport Eelde krijgt verbinding met München en Brussel

donderdag 21 december 2017

Groningen Airport Eelde krijgt verbinding met München en Brussel

Groningen Airport Eelde (GAE) krijgt er twee nieuwe bestemmingen bij. Luchtvaartmaatschappij Nordica gaat vanaf Eelde vliegen op München en Brussel. 

Beide bestemmingen kunnen, net als Kopenhagen, fungeren als 'hub'. Vanaf zo’n hub kunnen reizigers overstappen op vluchten naar bestemmingen in de rest van de wereld.

De vluchten naar München zijn dagelijks. Er wordt straks zes keer per week naar Brussel gevlogen. Met München en Charleroi erbij komt het totaal aantal bestemmingen vanaf Eelde nu op negen. In totaal zijn er daarmee volgend jaar 43 lijnvluchten per week.

Meer goed nieuws voor het Groningse vliegveld: Airport Eelde heeft een nieuw passagiersrecord behaald. Medio december kwam de 220.605e passagier aan op de luchthaven. Hiermee is het oude record, dat stamt uit 2015, verbroken. Groningen Airport Eelde verwacht in 2017 in totaal 223.000 passagiers te vervoeren. De groei is het gevolg van een toenemend aantal passagiers op de vluchten van en naar Londen, Kopenhagen en Gdańsk. Ook de vluchten naar zon-zee-strand-bestemmingen zijn erg populair.

Deel deze pagina