Groningen heeft nu meest interactieve fietsknooppuntnetwerk

woensdag 25 april 2012

Groningen heeft nu meest interactieve fietsknooppuntnetwerk

Groningen heeft sinds eind april het meest interactieve fietsknooppuntennetwerk van Nederland. Met dit netwerk kun je eenvoudig je eigen fietstocht door het Groninger land bepalen. Bijzonder aan het Groningse netwerk is dat de ruim 500 knooppuntpanelen in de provincie zijn voorzien van QR-codes.

Door deze codes met een smartphone te scannen kunnen fietsers extra informatie over de omgeving en bezienswaardigheden onderweg opvragen. Hiermee heeft de provincie Groningen de primeur.

Het netwerk bestaat uit verschillende fietsroutes die via knooppunten (meestal kruisingen van wegen/fietspaden) met elkaar verbonden zijn. Het nieuwe fietsknooppuntennetwerk is een aanvulling op de bewegwijzerde ANWB-fietsroutes
Het knooppuntennetwerk werd 24 april officieel geopend. Hiervoor waren ook de 23 Groningse burgemeesters uitgenodigd. Deze middag werd ook de nieuwe Capitoolgids voor Groningen gepresenteerd. Deze informatieve reisgidsen zijn erg populair onder hoogopgeleiden met belangstelling voor cultuurhistorie. Zo’n 12 procent van de bevolking boven de vijftien jaar gebruikt een Capitoolgids bij reizen in binnen- en buitenland. De Capitool Reisgidsen kenmerken zich door een combinatie van veel visuals (tekeningen, uitneembare kaarten en foto’s) en compacte, toegankelijke teksten.

www.fietsen.groningen.nl
 

Deel deze pagina