Groningen in teken van design

maandag 26 mei 2014

Groningen in teken van design

De stad Groningen staat nog tot en met 15 juni in het teken van design tijdens de derde editie van DesignXPO. Rond het thema ‘ambacht en vakmanschap’ zijn diverse tentoonstellingen en activiteiten georganiseerd.

In het Centrum Beeldende Kunst is een expositie ingericht met het werk van jonge ontwerpers. Zij hebben op hun beurt hun favoriete Nederlandse ontwerper uitgenodigd door wie ze zich laten inspireren. In de tentoonstelling ontmoeten ze elkaar: het jonge, aanstormende talent versus zijn gerenommeerde voorbeeld. De tentoonstelling laat nieuwe materialen, nieuwe ideeën, nieuwe ontwerpen én bestaand werk zien.

In de gerenoveerde watertoren aan de Noorderbinnensingel staan tijdens dit designevenement de werken van Albert Geertjes in de spotlights. Bij het maken van het object Brandend Glas heeft hij zich laten inspireren door de watertoren.

Er zijn ook volop activiteiten. Zo is er de workshop ‘Ontwerp een sieraad’ en is er een rondleiding door het nieuwe pand van Wout Wessemius. Wessemius maakt in zijn ontwerpen veel gebruik van rubber, lood en koper.

www.designxpo.nl

Deel deze pagina