Nieuw poppodium voor Groningen: EM2

donderdag 11 januari 2018

Nieuw poppodium voor Groningen: EM2

De stad Groningen is sinds begin januari een nieuw pop- en cultuurpodium rijker: EM2. Het opvallende gebouw op het Suikerunieterrein, dat doet denken aan een Amerikaanse ‘barn’ en dat voor een groot deel is opgebouwd uit strobalen, gaat plaats bieden aan culturele en muzikale initiatieven en experimenten.

De basis voor de EM2 werd eerder al gelegd met EMG Faktors. In een voormalige graansilo aan het Eemskanaal werd in drie jaar tijd een succesvol podium neergezet waar een breed scala aan activiteiten plaatsvond. Het gebouw werd na brand verkocht.

De EM2 heeft dus de looks van een Amerikaanse 'red barn' en is daarmee een stoer en herkenbaar baken in de stad. Het is volgens duurzame principes gebouwd; na 14 jaar kan het gebouw makkelijk worden afgebroken voor hergebruik.

De muziekzaal heeft een capaciteit van 800 en beschikt over een uitzonderlijke goede akoestiek. Voor het interieur is gebruik gemaakt van recycle materialen met een industriële en ‘rock ’n roll’ touch. Volgens de initiatiefnemers wordt het door sommigen nu al het ‘Paradiso van het Noorden’ genoemd. 

 

Deel deze pagina