Groningen Is Ook Schitterend!

woensdag 26 augustus 2009

De van oorsprong Groningse band IOS (Is Ook Schitterend) stopt na 13 jaar. Op 4 september geeft de band een afscheidsoptreden in de Oosterpoort in Groningen. Om het afscheid voor de Groningse fans niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, is de hit Altijd wel iemand vertaald in het Gronings en op cd-singel uitgebracht. Tevens is een speciale Groningen Is Ook Schitterend wandeling gemaakt.

Het was schitterend! Eindelijk eens een Groningse band in de landelijke Top 40, met zelfs een top 10 hit: Voltooid Verleden Tijd. Groningen telde dankzij de band IOS eindelijk mee in Nederland muziekland. Nu, na 13 jaar muziek maken, heeft de band besloten er een een punt achter te zetten. Ieder gaat z'n eigen weg...

Op 4 september, het begin van de afscheidstournee in de Oosterpoort, wordt het best of album 'I.O.S voor altijd' gepresenteerd. De Groningse fans worden getrakteerd op een wel heel bijzondere versie van de nieuwe cd. Deze is namelijk met de cd-singel Altied wel Aine én een rondwandeling door Is Ook Schitterend Groningen samen in een pakket gesealed. De wandeling is een idee van het management van IOS (CNR Entertainment) en Marketing Groningen en toont de plekken in de stad die voor de bandleden een speciale betekenis hebben, waaronder creatieve broedplaatsen voor nieuwe nummers, studentenhuizen en (stam)kroegen van toen.

Tien fans maken tijdens Uit Groningen op 10 september kans op een Meet&Greet met IOS. Zij mogen een middag samen met de bandleden op stap door Groningen met de wandeling als leidraad.

De nieuwe cd met cd-single en wandeling is vanaf begin september verkrijgbaar bij onder andere de VVV Winkel aan de Grote Markt.

www.ios.nl

 

Deel deze pagina