Groningen Nationale Evenementenstad van het jaar

dinsdag 13 oktober 2015

Groningen Nationale Evenementenstad van het jaar

Groningen is op maandag 12 oktober gekozen tot Nationale Evenementenstad van het Jaar in de categorie van gemeenten met meer dan 100.000 inwoners. De prijs is toegekend door de Stichting Nationale Evenementenprijzen. Uit het juryrapport: "Groningen beschikt over sterke evenementen met een herkenbaar profiel, waaronder Noorderzon en Eurosonic Noorderslag.” Groningen liet Utrecht, Den Haag, Haarlem en Dordrecht achter zich.

Met dat laatste festival bezit Groningen volgens de jury één van de belangrijkste Europese evenementen op het gebied van popmuziek. “Groningen heeft met de keuze voor de verbinding tussen kunst en wetenschap een interessant en relatief nieuwe thema’s opgepakt.”

Grote Markt
“Bijzonder is de rol die de Grote Markt speelt als ‘huiskamer’ van de stad: de locatie roept een intieme sfeer op, ook bij grootschalige evenementen”, aldus de jury. Die schrijft verder: “Met The Passion in 2014 laat Groningen zien dat de gemeente ook grote evenementen met een landelijk bereik kan hosten. Al eerder was Groningen gaststad voor 3FM/het Glazen huis en de landelijke intocht van Sinterklaas.”

Winnende formule
Groningen ondersteunt organisatoren duurzaam. “Tel dat op bij een unieke, centrale plek in de binnenstad, een aantal sterke evenementen en een perfect uitgevoerde editie van The Passion in 2014, dan ontstaat een winnende formule.”

Voorbeeld
De Nationale Evenementenprijzen worden sinds 2001 uitgereikt aan gemeenten en evenementenorganisatoren. De vakprijzen zijn in het leven geroepen om evenementen en evenementensteden te eren die een voorbeeld en inspiratiebron voor anderen in de sector zijn. De prijzen zijn op maandag 12 oktober uitgereikt tijdens het Nationaal Congres Evenementen in Tilburg.

Bron: www.gemeente.groningen.nl
Meer informatie vindt u op de website van het Nationaal Congres Evenementen.

Eurosonic Noorderslag Eurosonic Noorderslag

Deel deze pagina