Groningen online in de lift

vrijdag 07 februari 2014

De website toerisme.groningen.nl heeft voor het eerst meer dan 1 miljoen bezoekers geregistreerd. De populariteit op Facebook is ook sterk gegroeid, het aantal volgers (likes) van de Er Gaat Niets Boven Groningen Facebookpagina steeg binnen een jaar van 1.000 naar ruim 23.000. De Groningen-apps in de appstore zijn inmiddels ruim 25.000 keer gedownload.

Website
De toeristische website van Marketing Groningen ging voor het eerst sinds de lancering in 2004 over de 1 miljoen bezoekers heen. De afgelopen jaren heeft Marketing Groningen veel aandacht besteed aan specials thema’s zoals sinterklaas, fietsen en wadden. Daarnaast zijn in samenwerking met de regio’s deelwebsites ontwikkeld zoals westerwolde.groningen.nl en veenkoloniën.groningen.nl. De speciale sinterklaas website trok in anderhalve maand ruim 77.000 bezoekers. Het verbeteren van de online aanwezigheid in een continue proces, mede ingegeven door de snelle opvolgende ontwikkelingen op dit gebied. In 2013 zijn alle Groningen websites responsive gemaakt, zodat ze op alle mogelijke apparaten (PC, tablet, smartphone) goed leesbaar zijn. Het aantal bezoekers op de website steeg in 2013 van 789.827 naar 1.087.724.

Facebook
Ook de officiële Facebookpagina van Groningen wint aan populariteit, dagelijks zien ruim 23.000 volgers een bericht over Groningen, zoals Jan de Roos, het Peerd van Ome Loeks of de Martinitoren. Een jaar geleden had de Facebookpagina nog 1.000 volgers.

Groningen Apps
Om toeristen thuis, onderweg en op bestemming te informeren zijn er meerdere Groningen apps gratis te downloaden. Er zijn drie verschillende apps beschikbaar, die in totaal ruim 25.000 keer zijn gedownload.
 

Deel deze pagina