Groningen zichtbaar op pier in Southend

donderdag 11 augustus 2016

Groningen heeft sinds kort een eigen beachhut op de pier van het Engelse Southend. Er staan in totaal tien hutten die elk een andere culturele activiteit of uitstapje in Southend in de spotlights zetten. Dat ook Groningen erbij staat is niet zo verwonderlijk: bijna dagelijks vindt er een lijnvlucht plaats tussen Groningen Airport Eelde en Londen Southend. 

De speciale Groningen Hut is beschilderd met de skyline van markante gebouwen in stad en provincie Groningen, aangevuld met quotes als ‘Just an hour away and full of surprises’ en ‘It’s a cycling Mecca, with its awesome bike lanes, paths and routes’. Het interieur is voorzien van kunstmatige ramen die het "uitzicht" op Groningen laten zien in lichtgevende kozijnen. Op zeven lichtgevende kubussen worden enkele Groningse highlights letterlijk belicht. De hut is ontworpen door Studio Plakband in opdracht van Marketing Groningen.

Alle hutten op de pier zijn handmatig beschilderd door kunstenaars in samenwerking met leerlingen van scholen in Southend. De pier trekt jaarlijks zo’n 300.000 bezoekers.

Wil je de beach hut in levenden lijve bekijken? Lees meer over Southend op de website van Groningen Airport >>

Deel deze pagina