Groninger Museum tijdelijk terug naar oude pand

woensdag 25 november 2009

Groninger Museum tijdelijk terug naar oude pand
Het Groninger Museum verhuist voor een half jaar naar zijn oude locatie. Het huidige pand ondergaat tussen mei en december volgend jaar een grondige renovatie. Museumdirecteur Kees van Twist maakte dat onlangs bekend.

Een selectie van de kunstwerken gaat naar het pand waarin het Groninger Museum tot 1994 huisde, de rest van de collectie komt in het depot. Van Twist vindt dat het huidige vijftien jaar oude museumpand toe is aan een grondige opknapbeurt. “De vloeren zijn versleten en aangetast door wateroverlast en de vele bezoekers”, legt hij uit. De buitenkant van het architectonisch opvallende gebouw wordt ook aangepakt. “Het moet weer de glans krijgen, zoals het had”, aldus Van Twist.

Volgens Van Twist is het museum niet berekend op de hoge aantallen bezoekers die het jaarlijks ontvangt. Het museum krijgt door de renovatie daarom meer toiletten, een nieuw informatiecentrum en een grotere museumwinkel. De renovatie kost meer dan vijf miljoen euro. De gemeente Groningen en het museum betalen een deel. Van Twist hoopt de rest binnen te halen via sponsoren en fondsen.

www.groningermuseum.nl
 

Deel deze pagina