Grote namen en jong talent op gratis jazzfestival Swingin’ Groningen

woensdag 27 juni 2012

Grote namen en jong talent op gratis jazzfestival Swingin’ Groningen

Het jazzfestival Swingin’ Groningen staat al jarenlang garant voor optredens van zowel gevestigde namen als beginnend talent uit de mondiale muziekscene en ook dit jaar heeft de organisatie weer een groot aantal swingende optredens in petto. Op podia verspreid door de Groningse binnenstad is op 12, 13 en 14 juli een keur aan artiesten te vinden die samen het stadscentrum in één groot muziekfeest zullen veranderen.

Op donderdagavond wordt het festival op de Grote Markt geopend door een speciale act: het Groningen Groove Orchestra. Dit project komt uit de koker van de bekende Groningse bassist Gerry Arling. Hij bedacht een revue waaraan verschillende gasten meedoen, waaronder slagwerker Han Bennink, saxofonist Yuri Honing, electro-muzikante Krause, popkoor Estrallas en rapper Roberto Tan en Dj Irie. Ook op de donderdagavond zullen in zo’n vijftien Groningse cafés verrassende optredens plaatsvinden tijdens de Bar & Clubnight tour.

Vanaf vrijdag 13 juli gaat het muzikale programma verder op de Grote Markt, Waagplein, Poeleplein en de Ellebogenbuurt met optredens van onder andere Chef’Special, Kris Berry, Randy Brecker ft Mike Del Ferro, Colman Brothers, Rob van de Wouw en Electric Barbarian. Jong Europees talent is te aanschouwen bij Het Kehrwieder Young European Jazz Lab. Daarnaast zijn op initiatief van het Duitse Elbjazz Festival in Hamburg studenten van de conservatoria in Groningen, Hamburg en Aarhus uitgenodigd om een band te formeren, die tijdens Swingin’ Groningen te bewonderen is.

Op de laatste dag van Swingin’ Groningen 2012 staan onder meer Mezzoforte, de Jamal Thomas Band featuring Fred Wesley, Susanne Alt en hara bandband, Bl3nder, Madeline Bell en de Hackney Colliery Band op de bühne. Ook jong talent bestijgt wederom het podium. Dit keer is het de beurt aan het ‘New York comes to Groningen Top Ensemble’, een concertreeks en tevens lesprogramma waarbij New York en Groningen als muzieksteden aan elkaar gekoppeld zijn. Elk jaar kiest het Groningse Prins Claus Conservatorium de beste studenten die aan dit lesprogramma deelnemen om samen een band te vormen.

Het volledige programma van Swingin’ Groningen is terug te vinden op de website www.swingingroningen.nl.
 

Deel deze pagina