Herfstvakantie? Erop uit in Groningen!

woensdag 24 september 2014

Herfstvakantie? Erop uit in Groningen!

Kinderen hoeven aankomende herfstvakantie geen moment verveeld thuis te zitten. Juist dan is er voor kinderen van alles te doen in Groningen! 

ForumImages staat tijdens de herfstvakantie in het teken van alweer de zevende editie van CineKid. Kinderen kunnen er kijken naar de tofste films, meedoen aan spannende workshops of zich uitleven in het reuze-minimedialab. Hier kunnen de kinderen gamen, hun kleurplaten tot leven brengen, de poppetjes aan het dansen zetten of zelf een videoclip regisseren. Zaal 2 wordt speciaal voor CineKid omgebouwd tot een grote digitale speeltuin.

Ook in het Groninger Forum: het Kinderboek ‘En Bal op zondag 5 oktober. Deze feestelijke doemiddag, voor kinderen vanaf 6 jaar, staat in het teken van de jaarlijkse Kinderboekenweek.

Het Grand Theatre aan de Grote Markt is tijdens de herfstvakantie het decor van het Bliksem Herfstfestival. Bijna elke dag staan er verrassende toneelgezelschappen op het podium van het theater. Eén van die gezelschappen is ‘Slagwerk Den Haag’ met de voorstelling ‘De geniale mislukte oerknal’: elke slagwerkgroep wil donderen en roffelen dat het een lieve lust is, maar Slagwerk Den Haag gaat nog een stapje verder: ze wil de oerknal overtreffen.

De Fraeylemaborg in Slochteren organiseert zondag 5 oktober een paddenstoelen- en kaboutertocht. In het park bij de borg zijn wel honderd soorten paddenstoelen te vinden. Met bordjes is een route langs al die paddenstoelen uitgezet. Ook is er de Kabouterroute, waarmee de jongste bezoekertjes allerlei weetjes over de kleine wezentjes te weten komen.

In het Stripmuseum aan de Westerhaven is elke dag wel wat te zien en te doen. Maak er kennis met Eric de Noorman, Suske en Wiske en Oliver B. Bommel of dwaal rond in het Doolhof. In de Animatiehoek van het museum kun je animaties maken en e-comics lezen.

De drafbaan van het Stadspark staat deze herfstvakantie in het teken van clowns, acrobatiek en heel veel dieren. Circus Belly Wien presenteert een internationaal programma dat toeganklijk is voor de hele familie. Onder andere tijgers, paarden, kamelen en acrobaten verzorgen het publiek een spectaculaire show. De show loopt tot en met 19 oktober en is bovendien ook geschikt voor kleine kinderen.

Kinderen kunnen zich in de Oktobermaand Kindermaand ook vermaken met een nieuwe kinderwandelroute. Deze wandelroute, beschikbaar bij de VVV Groningen, bestaat uit een uitvouwbare kaart waarbij kinderen spelenderwijs kennis maken met de stad Groningen en haar geschiedenis. De wandelroute bestaat uit een kijk- en zoektocht door de gehele binnenstad. Wanneer de puzzel goed wordt opgelost, kan een leuke verrassing worden opgehaald bij VVV Groningen.

Zoals de naam al doet vermoeden vindt het evenement ‘Oktobermaand Kindermaand’ niet alleen tijdens de herfstvakantie, maar in de héle maand oktober plaats. Bijna veertig musea, molens, kerken en kunstinstellingen in de hele provincie openen die maand gratis hun deuren voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Daarnaast worden er elk weekend allerlei leuke activiteiten voor de jeugd georganiseerd die niet alleen erg leuk, maar ook nog eens heel leerzaam zijn. Speur- en wandeltochten, knutselworkshops, theatervoorstellingen, danslessen, muziekshows, kookactiviteiten, demonstraties van oude ambachten; kinderen hoeven zich in Groningen tijdens de oktoberweekenden zeker niet te vervelen. 

 

www.nederlandsstripmuseum.nl

www.fraeylemaborg.nl

www.kindermaand.nl

www.grandtheatregroningen.nl

www.groningerforum.nl

www.bellywien.nl/

 

 

 

Deel deze pagina