Het ware verhaal van de Vliegende Hollander

woensdag 25 augustus 2010

Het ware verhaal van de Vliegende Hollander
Het ware verhaal van het zeventiende-eeuwse schip De Vliegende Hollander is van 26 augustus tot en met 12 september te beleven in Appingedam, ook wel het Venetië van het Noorden genoemd.

Dit jaar vaart de Vliegende Hollander weer door Appingedam. En weer vergast Max Modderman de bezoekers op een wonderlijk muziektheaterstuk. Niet alleen vertelt hij-bij monde van zijn gidsen aan boord- van alles over de Damster historie van de familie Vanderdecken, Modderman propageert in één ruk door zijn nieuwe levensfilosofie, ontleend aan het oeroude QongQui-principes.
Modderman is niet meer de Modderman van vorig jaar. Hij is overtuigd aanhanger geworden van duurzaam ondernemen. Max H. Modderman is groen gegaan. En met reden. Want waar het oude verdwijnen moet, daar komt iets nieuws voor in de plaats. Creatieve destructie noemt hij dat.

De Eendracht
Hoe dat in zijn werk gaat? Dat kan het publiek zelf meemaken tijdens de tocht én de Grande Finale in de voormalige strokartonfabriek De Eendracht. Want die fabriek gaat tegen de vlakte. Maar niet voordat Modderman er zijn fundament heeft gelegd voor zijn eigen, duurzame opera: de Vliegende Hollander van Appingedam.

Maar wat vindt mevrouw Modderman er deze keer van? En haar vriend Lucas?
 

www.de-vliegendehollander.nl/
 

Deel deze pagina