Hoofdrolspelers The Passion 2014 Groningen

dinsdag 11 maart 2014

Hoofdrolspelers The Passion 2014 Groningen

Jan Dulles vertolkt de rol van Jezus en Simone Kleinsma is Maria in The Passion 2014. Samen met onder meer Stanley Burleson (Petrus) en Beau van Erven Dorens (Verteller) nemen zij op donderdag 17 april in Groningen het publiek mee in het Paasverhaal. Het is de vierde editie van deze grote live tv-productie. The Passion vertelt over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. Dit gebeurt aan de hand van bekende Nederlandstalige popsongs.

Jan Dulles

Zanger Jan Dulles van de 3J’s hoefde niet lang na te denken toen hij voor deze bijzondere rol gevraagd werd: “Ik vind het geweldig om in zo’n enorm grote productie de hoofdrol te mogen spelen. Het lijkt me behoorlijk heftig om deze rol te spelen van de goedheid zelve in zijn laatste uren.”

Stanley, Simone & Beau

Ook musicalzanger Stanley Burleson en musicalzangeres Simone Kleinsma waren gelijk enthousiast toen ze werden benaderd voor hun rol. Tv-presentator Beau van Erven Dorens verdiept zich als Verteller in het paasverhaal: “Ik vind het een enorme uitdaging om de mensen mee te slepen in zo’n inhoudelijk verhaal. Helemaal omdat het ook nog live is.” De muzikale begeleiding is dit jaar wederom in handen van Eric van Tijn en zijn orkest. De namen van de artiesten werden vandaag bekend gemaakt tijdens een perspresentatie over The Passion.

Jack & Jamai

Jack van Gelder is enorm vereerd en blij met de rol van Pontius Pilatus in The Passion 2014. "Ik ben geraakt door het geweldig mooie programma en zingen vind ik helemaal te gek.", aldus Van Gelder. Zanger en musicalacteur Jamai Loman is erg enthousiast over de rol van Judas. 

Groningen

Na driemaal de Randstad is Groningen dit jaar gastheer van het muzikale evenement The Passion, over de laatste uren van Jezus' leven, zijn lijden en opstanding. Een verhaal over eenzaamheid en verbinding, hét uitgangspunt van The Passion. Daarnaast vertrekt er een groot verlichte kruis vanuit voetbalstadion de Euroborg richting de Vismarkt.

Samenwerking

The Passion is een samenwerking tussen de omroepen EO en RKK, de Protestantse Kerk in Nederland, het Nederlands Bijbelgenootschap, de Rooms-Katholieke Kerk, de gemeente Groningen, de provincie Groningen, Marketing Groningen en de Groninger City Club. The Passion wordt geproduceerd door Eye2Eye Media.

Online zijn de laatste updates van The Passion te volgen via Facebook en de website. Meer informatie over The Passion in Groningen is te vinden op: passion.groningen.nl.

The Passion, donderdag 17 april, 20.30 uur, live op Nederland

Deel deze pagina