Instameet Groningen: Instagrammers brengen Groningen in beeld

woensdag 30 augustus 2017

Instameet Groningen: Instagrammers brengen Groningen in beeld

De binnenstad van Groningen was zondagmiddag 20 augustus het decor van de allereerste Instameet. Ruim honderd Instagrammers uit het hele land schreven zich in om de mooiste plekjes van de stad vast te leggen.
 

De Instameet begon met een workshop fotografie bovenop de Martinitoren. Na afloop stond er een stadswandeling op het programma. De wandeling voerde langs de bekende hotspots, maar ook langs plekjes waar je normaal niet kunt komen. Onderweg vertelde een gids van de VVV over de stad en deelden de professionele fotografen hun tips met de deelnemers.

Aan de Instameet Groningen was een fotowedstrijd gekoppeld. Deelnemers die de Instameetfoto’s op hun openbare Instagramprofiel delen en taggen met de hashtags #groningen, #spotgroningen en #instameetgroningen maken kans op onder andere een camera. De beste foto’s worden in september bovendien op prominente plekken in de stad getoond. Een deel van de foto’s wordt ook geëxposeerd bij Noorderlicht. 

Het initiatief werd ondersteund door Marketing Groningen. “We zetten bezoekers en bewoners van Groningen graag in als ambassadeurs, waarbij ze zelf laten zien hoe mooi Groningen is. Social media spelen daarbij een grote rol. Een betere reclame kun je niet krijgen”, aldus Michel Aaldering van Marketing Groningen.

Instameet Groningen is ontstaan naar een idee van Dillen van der Molen. Uiteindelijk was het een samenwerking tussen Foto Sipkes, Zoom.nl, InspireMedia en Marketing Groningen. De organisatoren spreken van een succes. 

Beeldmateriaal: 

Ralf Silvius (Tiny Planet) 

Dillen van der Molen

Deel deze pagina