Keiweek zet Groningen op z’n kop

woensdag 29 juli 2009

Keiweek zet Groningen op z’n kop
Van maandag 10 tot en met vrijdag 14 augustus is het in de binnenstad van Groningen gezellig druk met vele duizenden eerstejaars studenten die meedoen aan de jaarlijkse Keiweek.

De moeite waard

Tijdens deze introductieweek voor aankomend studenten worden tal van activiteiten en evenementen georganiseerd die vaak ook voor ouderejaars of niet-studenten de moeite van het bezoeken waard zijn.

Zo wordt de Keiweek maandagavond geopend met een knallend feest op de Grote Markt. Dinsdagmiddag trekken alle Groningse studentenorganisaties van Groningen in een bruisende optocht door de stad. Meedansen mag, maar minstens zo leuk is het om het schouwspel vanaf het terras aan je voorbij te zien trekken. De tweede dag wordt afgesloten met de ‘Night of the Songs’ op de Grote Markt waarbij gezellige bandjes bekende meezingers ten gehore brengen. De Poelestraat, op het Waagplein, de Grote Markt en de Vismarkt staan woensdag in het teken van cultuur. Geniet van dans, zang, kunst, muziek, cabaret en nog veel meer! Donderdag wordt het witte doek verruild voor een groot scherm op de Vismarkt waar iedereen dan, onder de sterrenhemel, een film kan bekijken. De week wordt traditioneel afgesloten met het eindfeest op vrijdag in Martiniplaza.
 

www.keiweek.nl
 

Deel deze pagina