‘Klankparels’ in kerk Scheemda

woensdag 31 oktober 2012

‘Klankparels’ in kerk Scheemda

Elke laatste zaterdag van de maand, zowel dit jaar als volgend jaar, is de kerk in Scheemda onder de noemer ‘Weltklassik am Klavier’ het decor van een pianoconcert. Zaterdag 24 november is het de beurt aan Catherine Gordelaze. Zij speelt dan ‘Klankparels’, met werken van Chopin, Haydn en Ravel.

De in Tiflis geboren en in Duitsland woonachtige pianiste Catherine Gordeladze wordt door de internationale pers gelauwerd en geprezen. Gordeladze heeft verschillende nationale en internationale wedstrijden gewonnen, onder andere bij het zesde Internationale Chopin-Pianoconcours in Darmstadt.

De pianisten die bij 'Weltklassik am Klavier' optreden, onderscheiden zich door de gewonnen internationale pianoconcoursen en door hun bijzondere persoonlijkheid. Zij komen onder andere uit China, Duitsland, Engeland, Israël, Japan, Korea, Italië, Polen, Rusland, Zuid-Afrika en Oekraïne. Er worden voornamelijk pianowerken gespeeld uit de  Barok, de Klassieke periode en de Romantiek. Op de voorgrond staan componisten als Bach, Beethoven, Chopin, Haydn, Liszt, Mendelssohn, Mozart, Schumann en Schubert.
De concertreeks die in Scheemda gespeeld wordt, wordt inmiddels op 31 plaatsen in zowel Nederland, Duitsland als Zwitserland ten uitvoer gebracht.

www.weltklassik.de
 

Deel deze pagina