‘Kom van je bank af’-sessies tijdens Noorderzondag

dinsdag 26 augustus 2014

 ‘Kom van je bank af’-sessies tijdens Noorderzondag

Kom eens wat vaker van je bank af en bezoek cultuur. Dat is de boodschap van de ‘Kom van je bank af’-sessies die worden gegeven in een huiskamersetting vanuit een container aan de Lelysingel in het Noorderplantsoen tijdens de Noorderzondag op 31 augustus 2014. Op deze middag worden akoestische optredens gegeven door singer-songwriter Eva Waterbolk, de Groningstalige band Swinder en rockformatie Cosmic U.

 De drie optredens worden gegeven door opkomend talent uit Groningen en omgeving. Eva Waterbolk verwerkt als singer-songwriter haar zwarte gevoel voor humor in haar muziek. Dit jaar trad ze tijdens Eurosonic/Noorderslag op in vintagewinkel Flat Iron en sindsdien staat ze regelmatig op de planken.

De Groningse band Swinder had een grote hit in Groningen in 2013 met het nummer ‘Noar Stad’. Ze bereikten de nummer twee positie in de (RTV) Noord 19 en dit leverde optredens op in De Oosterpoort en Vera en bij festivals als Here Comes the Summer, Eurosonic/Noorderslag en Bevrijdingsfestival Groningen.

Rockformatie Cosmic U, een Indie-rock trio uit Leeuwarden, presenteerden vorig jaar hun eerste album ‘Constructed Land’. Cosmic U neemt de luisteraars met melodische lijnen en klassieke invloeden mee naar hun eigen wereld.

De ‘Kom van je bank af’-sessies worden georganiseerd door Uit Groningen om te laten zien wat cultureel Groningen te bieden heeft aan de vooravond van het nieuwe culturele seizoen.

Meer informatie over de ‘Kom van je bank af’-sessies is te vinden op

www.uit.groningen.nl/komvanjebankaf

Deel deze pagina