Koningin Máxima komt naar het Rosarium Winschoten

woensdag 31 mei 2017

Koningin Máxima komt naar het Rosarium Winschoten

Hare Majesteit Koningin Máxima onthult en doopt dinsdagmiddag 13 juni een nieuwe roos bij een landelijk symposium in het Rosarium in Winschoten. De Nederlandse Rozenvereniging en de gemeente Oldambt organiseren het symposium ter ere van het 50-jarig bestaan van het Rosarium. De gemeente heeft 2017 daarom uitgeroepen tot Jaar van de Roos.

Symposium Dé Roos 
De Nederlandse Rozenvereniging en gemeente Oldambt zijn gastheer van dit symposium. Tijdens het symposium staan de bodem, onderstammen, export van onderstammen uit het gebied en de ontwikkeling van de nieuwe roos centraal.

De nieuwe roos
De grootste kwekers uit de rozenwereld ontwikkelen zo’n vijf tot tien rozen op jaarbasis. De nieuwe roos is speciaal ontwikkeld voor het 50-jarig bestaan van het Rosarium. Verder is de roos van Nederlandse bodem en valt op door een mooie bloem en prachtige kleur. Koningin Máxima onthult deze nieuwe roos en zal deze vervolgens dopen met bronwater uit Bad-Nieuweschans. 

Wil je komen kijken?
Dat kan! In Winschoten wordt het dinsdag 13 juni een gezellige drukte. De omgeving van het Rosarium wordt speciaal aangekleed en er wordt van alles georganiseerd door ondernemers in de binnenstad. Allemaal om Koningin Máxima een warm welkom te heten. Hou wel rekening met drukte en kom op tijd. Na de onthulling is de roos permanent te bewonderen in het Rosarium. 
 

Rozenfestival Groenmarkt Rosarium
Aansluitend wordt in het eerste weekend van juli (zaterdag 1 en zondag 2 juli) de jaarlijkse Groenmarkt in het Rosarium Winschoten gevierd met een heus Rozenfestival ter ere van het 50-jarig bestaan van het Rosarium. Het Rozenfestival wordt aangekleed met o.a. foodtrucks, een muziekprogramma en een openluchtgalerie. Toegang is gratis. Meer informatie.
 

Deel deze pagina