Koningsdag 2018 winnaar prestigieuze Bea World Festival Award

woensdag 28 november 2018

Koningsdag 2018 winnaar prestigieuze Bea World Festival Award

Koningsdag 2018 heeft vrijdag 23 november tijdens het Bea World Festival in Coimbra, Portugal een Gouden Olifant gewonnen. De internationale prijs wordt jaarlijks toegekend aan het evenement met de beste communicatie, marketing en live-registratie wereldwijd.

Gemeentelijk projectleider Koningsdag Kees van der Helm was aanwezig bij de uitreiking van de prijs en blij verrast: "Dit had ik nooit verwacht", zegt Kees van der Helm. "We zaten in een zware categorie. Andere kanshebbers waren bijvoorbeeld de opening van de wereldkampioenschappen voetbal in Moskou, de uitzending over de dertiende landstitel van Real Madrid, de opening van de Universiade in Taipei en de opening van de Nationale bibliotheek van Qatar."

Aanraakbaar dichtbij
"De route door de stad, de sfeer, het verhaal dat werd verteld, maar vooral omdat koning Willem Alexander, koningin Máxima en de rest van de koninklijke familie zo dichtbij de mensen kwamen die langs de route stonden. Aanraakbaar dichtbij. Dat is uniek in grote delen van de wereld en heeft grote indruk gemaakt. Als je kijkt naar bijvoorbeeld de opening van het WK voetbal, waar Poetin op grote afstand op de tribune zat, of de opening van de Nationale bibliotheek van Qatar waarbij de emir van dat land omgeven werd door hoogwaardigheidsbekleders. Tsja, dan doen wij het toch nog niet zo gek bij ons." Aldus Kees van der Helm.

Inzending
De inzending voor de prijs werd gedaan in samenwerking met bureau Xsaga, dat met de gemeente, provincie Groningen en de Oranjevereniging het programma van het bezoek van de Koninklijke familie heeft vormgegeven.

Meer informatie over de Best Event Awards>>

Deel deze pagina