Kunstenaar Christophe Coppens gastregisseur bij NNT

donderdag 24 mei 2018

Kunstenaar Christophe Coppens gastregisseur bij NNT

Kunstenaar en regisseur Christophe Coppens gaat, samen met schrijver Javier Barcala, voor het Noord Nederlands Toneel (NNT) als gastregisseur een bewerking maken van The Picture of Dorian Gray, naar de bekende roman Oscar Wilde. ‘Dorian’ gaat op 29 september in première in de Stadsschouwburg in Groningen.

Daarna volgt een tournee door Nederland en België. Het Belgische multi-talent Coppens doet niet alleen de regie maar ontwerpt ook het decor (in samenwerking met ISM Architecten) en de kostuums.

Coppens is opgeleid als theaterregisseur en acteur en richtte al op jonge leeftijd een eigen label voor modeaccessoires op. Hij ontwierp voor popsterren als Rihanna, Grace Jones, Scissor Sisters, Beth Ditto en vooral Róisín Murphy. In 2012 besloot hij terug te keren naar het theater.

Voor Guy Weizman, artistiek en algemeen directeur van het Noord Nederlands Toneel, is het een lang gekoesterde wens om met Christophe te mogen samenwerken. “Het feit dat hij oorspronkelijk uit de theaterwereld komt, maar zich laat inspireren en werkt in al die verschillende disciplines maakt hem zo geschikt om te werken met het ensemble van het Noord Nederlands Toneel”, zegt hij.

De cast van DORIAN bestaat onder andere uit Bram van der Heijden, Veerle van Overloop, Hendrik Aerts en Bien De Moor; stuk voor stuk leden van het ensemble van het Noord Nederlands Toneel.

De kaartverkoop gaat in mei/juni van start. Meer informatie: www.nnt.nl/dorian 

Deel deze pagina