Kunstmanifestatie Open Hart, kunstroutes in een veranderend stadshart

woensdag 25 mei 2011

Kunstmanifestatie Open Hart, kunstroutes in een veranderend stadshart

Vrijdag 27 mei start het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) in de Groninger binnenstad met de kunstmanifestatie Open Hart, kunstroutes in een veranderend stadshart.

Kunstwerken in de binnenstad zijn de stille getuigen van veel veranderingen in de afgelopen decennia. Het CBK vroeg acht schrijvers in de huid van acht kunstwerken te kruipen en hun commentaar te verwoorden.

Via een audiotour en wandelgids vertellen onder meer de kunstwerken Carl von Rabenhaupt en Sint Joris en de draak hun verhaal over de veranderingen in hun omgeving. Met teksten van Anneke Claus, Arno van der Heyden, Beno Hofman, Stefan Nieuwenhuis, Ronald Ohlsen, Henk Scholte, Meindert Talma en Rosa Timmer.

De tour duurt ongeveer een uur en is verkrijgbaar bij het CBK aan de Trompsingel 27 (in De Oosterpoort) en de VVV aan de Grote Markt 25. Kosten audiotour: 5 euro (u betaalt 25 euro borg voor het lenen van de mp3-speler), kosten wandelgids: 7,50 euro. U kunt de audiotour en wandelgids ook kopen in een combipakket voor 9,50 euro. In de wandelgids staan naast alle verhalen van de audiotour, biografieën van de schrijvers, een voorwoord van de wethouder, veel foto's en andere kunstwerken op de route.

Kijk voor meer informatie, een geluidsfragment en openingstijden op www.cbkgroningen.nl.
 

Deel deze pagina