Laatste kans om ‘David Bowie is’ te bezoeken

maandag 21 maart 2016

Laatste kans om ‘David Bowie is’ te bezoeken

Nog geen bezoek gebracht aan de expositie ‘David Bowie is’ in het Groninger Museum? Wees er snel bij, want de tentoonstelling is nog maar te zien tot en met 10 april. 

De expositie geeft een overzicht van de bijzondere en invloedrijke carrière van David Bowie, die recentelijk overleed. Meer dan 300 spullen uit zijn archief zijn te zien in Groningen, waaronder handgeschreven songteksten, kostuums, foto’s en zeldzaam materiaal.

‘David Bowie is’ is zo’n groot succes dat het museum eerder al besloot de expositie te verlengen en de openingstijden te verruimen, waardoor de tentoonstelling nu ook op vrijdag- en zaterdagavond te bezoeken is.

De expositie heeft al een hele stroom toeristen naar de stad getrokken, waaronder veel Britten en Duitsers. In totaal brachten al ruim 150.000 mensen een bezoek aan de tentoonstelling en daar plukken hotels, horecagelegenheden en winkels in de stad de vruchten van. Sommige hotels zagen een stijging van bijna 40 procent in het aantal overnachtingen en ook de VVV op de Grote Markt heeft het extra druk: sinds de start van de expositie kwamen er 17.000 meer mensen over de drempel dan normaal. Dat komt neer op een stijging van 43 procent.

Volgens Wouter Steenhuisen van Marketing Groningen blijkt uit een steekproef van het museum dat ongeveer een op de tien bezoekers uit het buitenland komt. Britten zien de tentoonstelling in Groningen vooral als tweede kans. “De Bowie-expositie was eerder in het Victoria & Albert Museum in Londen. Toen waren de wachtrijen zo lang dat veel mensen niet binnen kwamen. Zij nemen daarom revanche in Groningen.”

Het Groninger Museum is ook op Goede Vrijdag en beide Paasdagen geopend. Het museum raadt mensen die de tentoonstelling willen bezoeken aan om online vooraf een kaartje te kopen.

http://www.citytrip.groningen.nl/david-bowie
http://www.davidbowie-groningen.nl/

Deel deze pagina