Later kans op mooi weer: seizoen De Papiermolen verschuift een week

woensdag 26 april 2017

Later kans op mooi weer: seizoen De Papiermolen verschuift een week

Zwembad De Papiermolen in de stad Groningen gaat dit jaar een weekje later, namelijk op 13 mei, open. Het seizoen eindigt daarentegen ook een week later, op 10 september. De gemeente wil op deze manier de kans verkleinen dat de seizoensluiting samenvalt met de warmste dagen van het jaar, zoals in 2016 gebeurde.

Ook hanteert De Papiermolen deze zomer flexibele openingstijden. Op warme dagen blijft het zwembad een uurtje langer open, tot 20.00 uur. Op ‘gewone’ dagen sluit het zwembad om 19.00 uur de deuren.

Omdat het ongeveer een week duurt om de vijf zwembaden van De Papiermolen te vullen met water, is nu al een begin gemaakt met het laten volstromen van de bassins. In totaal gaat er 4,5 miljoen liter water in de zwembaden van De Papiermolen.

Overigens is het deze zomer voorlopig de laatste keer dat waterliefhebbers een frisse duik kunnen nemen in het zwembad. In de zomer van 2018 blijft De Papiermolen dicht, vanwege een opknapbeurt. De verbouwing begint in september van dit jaar en moet in april 2019 klaar zijn. 

https://www.sport050.nl/sportlocaties/zwembaden/openluchtbad-de-papiermolen

Deel deze pagina