Musea in stad organiseren Museumdag

donderdag 23 maart 2017

Musea in stad organiseren Museumdag

Als onderdeel van de Museumweek organiseren de musea in de stad Groningen op zaterdag 8 april gezamenlijk een Museumdag. Op deze dag kunnen kinderen de musea in de stad gratis bezoeken en worden er allerlei activiteiten georganiseerd. 

In het atelier van het Groninger Museum zijn kinderen tussen 12.00 en 16.30 uur welkom om van alles te doen en te maken. Ze worden daarbij geholpen door museumdocenten. Ook op deze zaterdag: twee intieme concerten van violiste Simone Manuputty. Het weekend van 8 en 9 april is overigens het laatste weekend dat de tentoonstelling Uitgelicht: Ruloff Manuputty voor het laatst te zien is.

Tijdens de Museumweek zijn de deelnemende musea gratis of met korting te bezoeken. Ook meerdere Groningse musea doen mee aan het evenement, waaronder GRID, het Noordelijk Scheepvaartmuseum en het Universiteitsmuseum. In de provincie gaat het om onder andere Klooster Ter Apel en de Fraeylemaborg.

Meer informatie over de Museumweek vind je op www.nationalemuseumweek.nl. In september organiseren de Groninger musea gezamenlijk ook de Museumnacht

Deel deze pagina