Nieuw tijdens Eurosonic Noorderslag

vrijdag 08 januari 2016

Nieuw tijdens Eurosonic Noorderslag

Het grootste muziekfestival van het jaar heeft ook dit jaar enkele nieuwe elementen toegevoegd aan het programma. Zo is het festival één festivallocatie rijker op het Damsterplein, bereikbaar met een speciale loopbrug en is er een nieuwe tent tijdens Eurosonic Air.

Damsterplein

Eurosonic Noorderslag heeft er dit jaar een nieuwe festivallocatie bij: het Damsterplein. Om het de festivalbezoekers zo makkelijk mogelijk te maken, is er over de Winschoterkade een tijdelijke voetgangersbrug geplaatst.

Op die manier kunnen bezoekers snel oversteken van het Damsterplein naar de Oosterpoort en andersom. Er rijdt ook een gratis Eurosonic-fietstaxi tussen beide locaties: Fietstaxi Yvette. Yvette fietst van woensdag tot en met vrijdag tussen 12.00 en 18.00 op en neer tussen De Oosterpoort en het Damsterplein.

Dit jaar gaat er flink wat gebeuren op het Damsterplein. Op het plein komen twee festivaltenten te staan: de 3FM Cathedral, die er wordt omgedoopt tot Damsterstage en de Jack Daniel’s Barn. Behalve voor veel muziek kun je hier ook terecht voor kaartverkoop, lekker eten en een tentoonstelling over 30 jaar Eurosonic Noorderslag.

Bezoekers kunnen hun polsbandje dit jaar ophalen in de parkeergarage onder het Damsterplein op -1. Moet je even wachten in de rij? Geen probleem, tijdens het wachten is er genoeg te zien. De Verhalen van Groningen heeft in de garage een speciale expositie waar het verhaal van 30 jaar Eurosonic Noorderslag wordt verteld.
 

Club Eurosonic Air

Speciaal voor Eurosonic Air verrijst er dit jaar een concerttent op de Grote Markt. ‘Europa’s eerste mobiele club’, zoals de organisatie de tent noemt, geeft Eurosonic Air een ,,intiemere sfeer en concertgevoel”. Bovendien biedt de tent het publiek meer beschutting tegen mogelijk winters weer.

Speciale Plattegrond

Geen zorgen als je geen kaarten hebt kunnen bemachtigen voor Eurosonic Noorderslag. Want ook zonder kaarten kun je gedurende het festival nieuwe muziek ontdekken. Zo kun je naar gratis festivals als Grunnsonic en Freesonic. Daarnaast staat het gratis podium Club Eurosonic Air op de Grote Markt, kun je het duurzame paviljoen Summerlab bezoeken en staan meerdere exposities in het teken van muziek.

Eurosonic Noorderslag en Groningen LIVE hebben een speciale plattegrond ontwikkeld met daarop alle evenementen rondom Eurosonic Noorderslag. Deze is gratis te verkrijgen bij o.a. de VVV, winkels en cafés in de binnenstad en provincie Groningen en in de steden Assen en Leeuwarden. De plattegrond vind je hier (pdf) om zelf te printen of digitaal te bewaren.

Evenementenplattegrond binnenstad Evenementenplattegrond binnenstad

Deel deze pagina