Nieuw fietspad gevierd met festival: OVERdeVLOED

maandag 21 maart 2016

Nieuw fietspad gevierd met festival: OVERdeVLOED

Het 90 kilometer lange fietspad van ‘Kiek over Diek‘, tussen Lauwersoog en het meest oostelijke punt van de provincie Groningen, is bijna klaar. En dat wordt op 3, 4, en 5 juni gevierd met het festival OVERdeVLOED. 

Het nieuwe fietspad loopt langs of op de dijk en biedt daarmee uitzicht op een stukje Werelderfgoed, de Waddenzee. Naast het fietspad bij de dijk zijn er ook tien fietsrondjes van gemiddeld 30 kilometer. Langs de dijk komen trekkershutten, TOP’s (Toeristische Overstap Plaatsen) en camperplaatsen zodat het makkelijker wordt om te overnachten.

Tijdens het festival laten zowel bewoners als ondernemers zien wat het gebied allemaal te bieden heeft. Op de vrijdag (3 juni) wordt het festival afgetrapt met een groots Waddenconcert en zaterdag worden de plaatsen De Marne, Eemsmond, Delfzijl en Oldambt omgetoverd tot mini-festivalterreinen met muziek, theater en eten en drinken.. Ook restaurants, galeries en andere bijzondere locaties in de omgeving doen mee. De laatste festivaldag, zondag, staat in het teken van een speciaal gemaakt theaterstuk: de Waddenvoorstelling.

www.festivaloverdevloed.nl/

Deel deze pagina