Nieuw 90 km lang fietspad over de Waddendijk: Kiek over Diek

zondag 01 mei 2016

Nieuw 90 km lang fietspad over de Waddendijk: Kiek over Diek

Tussen Lauwersoog en het meest oostelijke punt van de provincie Groningen, Nieuw Statenzijl, ligt een nieuw fietspad: Kiek over de Diek. Het fietspad is maar liefst 90 kilometer lang en loopt dwars door het Waddengebied, dat door UNESCO is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Het fietspad wordt officieel geopend tijdens het festival OVERdeVLOED, van 3 tot 5 juni. 

Het fietspad loopt afwisselend over, en voor- en achterlangs de dijk en verbindt twee unieke natuurgebieden met elkaar, het Lauwersmeer en de Dollard. Al fietsend over de dijk heb je een fantastisch uitzicht, met aan de ene kant de Waddenzee en aan de andere kant de aardappel-, graan- en koolzaadvelden. Ook langs de route binnendijks en buitendijks valt er veel te zien en te beleven. Zoals de historische sluis in Noordpolderzijl en de kwelders nabij de Westpolder.

Het fietspad sluit aan op bestaande fietsroutes, zodat er recreatieve rondjes kunnen worden gefietst en bezienswaardigheden landinwaarts kunnen worden bezocht. Langs de dijk zijn trekkershutten (verhuur via trekkershutten.nl), TOP’s (Toeristische Overstap Plaatsen) en camperplaatsen zodat het makkelijk is om te overnachten.

Bekijk het fietspad en betrokken dijkplaatsen op: wadden.groningen.nl/overdevloed 
 

Deel deze pagina