Nieuw Waddenfestival: Dag van het Wad met feestje op de Waddendijk

zondag 12 juni 2016

Nieuw Waddenfestival: Dag van het Wad met feestje op de Waddendijk

Dag van het Wad: slaapfeestje op de Waddendijk

Het is zondag 26 juni precies zeven jaar geleden dat de Waddenzee een plek kreeg op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. En dat is natuurlijk een feestje waard! Onder de noemer ‘Dag van het Wad’ kun je slapen onder de blote hemel én ontbijten op de Waddendijk, wadlopen, kwelderwandelen en genieten van de muziek van vijf singer-songwriters.

Slapen op de dijk​
De festiviteiten in Groningen – want ook in Duitsland is het feest – concentreren zich op en rond de Waddendijk in Noordpolderzijl. De Dag van het Wad wordt hier zaterdagnacht al afgetrapt met een slaapfeestje. En niet zomaar eentje: bovenop de dijk komen vijftig veldbedden te staan. Slapen aan het Wad en onder de blote sterrenhemel dus. De volgende ochtend word je niet alleen wakker met het mooiste uitzicht van Nederland: er wordt op de dijk ook nog eens een heerlijk ontbijt geserveerd met – hoe kan het ook anders – verse producten uit de regio.

Wadlopen
Op zondag is het dan echt Dag van het Wad. Voor vroege vogels staan om 08.30 uur de gidsen klaar voor een gratis Wadlooptocht: dé manier om het echte Wad te beleven. Om 11.00 uur starten bij de dijk twee kwelderwandelingen, verrassende en leerzame tochten over de kwelders. 

Bij het Zielhoes is van 10.00 uur tot 15.00 uur een fair waar je het Wad kunt proeven, ervaren en beleven! Ontdek zeewiersiroop, maak een zalf van kruiden van de dijk, proef van verse oesters, kokkels of paarse aardappelfriet met zeewiermayonaise of maak van juthout je eigen wadhanger.

Muziek in de bus
Vanaf 12.15 rijdt de Er Gaat Niets Boven Groningen-bus gratis van Stad naar Wad. De weg er naartoe is al een feestje op zich: vijf singer-songwriters reizen mee en geven onderweg een concert. De vijf -  Eva Waterbolk, Tamar Lewis, I tookyour name, Sascha Elisah en Lars Koehoorn – hebben elk een nummer over het ‘niets’ boven Groningen gemaakt. De nummers zijn op CD gezet en die wordt die middag aan het publiek gepresenteerd.

Ook op andere plekken in de provincie, én in Friesland en Duitsland, zijn activiteiten in het kader van de ‘jarige’ Waddenzee. In Groningen kun je onder andere mee met zeilklipper de Willem Jacob of struinen langs de Dollard. Het doel van de ‘Dag van het Wad’ is, om mensen kennis te laten maken met de uitzonderlijke natuur van het Waddengebied. En vooral, hóe deze te beleven.

Vier mee
Meer informatie over het programma, het aanmelden voor de gratis wadlooptochten en busritten en de kosten en het reserveren voor het ontbijt: www.wadden.groningen.nl/dagvanhetwad 

Let op: wegens grote belangstelling zijn de slaapplekken al volgeboekt. Voor het ontbijt zijn nog wel plaatsen te reserveren.
 

Deel deze pagina