Nieuwe expositie in De Graanrepubliek

woensdag 22 december 2010

Nieuwe expositie in De Graanrepubliek
In Museum & Kunstencentrum de Graanrepubliek in Bad Nieuweschans is momenteel een nieuwe tentoonstelling te zien: In mijn dromen denk ik mythisch. Het beeld zit in de droom verborgen. De expositie toont werk van beide initiatiefnemers van de Graanrepubliek, Hans Nipshagen en Anthon Meijssen.

Het thema is niet toevallig gekozen: beide kunstenaars gaan bij het vervaardigen van hun werk uit van religieus en mythisch denken. Voor Anthon Meijssen (1955) is deze expositie tegelijkertijd een overzichtstentoonstelling. Sinds ruim 30 jaar houdt hij zich professioneel bezig met kunst. Meijssen maakt materieschilderijen, olieverven, aquarellen, tekeningen, etsen en foto’s. Zijn werk is veelzijdig en bevindt zich meestal ergens in het gebied tussen figuratie en abstractie.

Hans Nipshagen is fulltime beeldhouwer. In Nipshagen’s tuin staan vele beelden, eigenhandig door hem uit steen gehouwen. Allemaal met een ‘eigen’ geschiedenis. En met een inventiviteit, intensiteit en vooral ook passie die pas in 1997 tot volle ontplooiing bij hem kwam.

De expositie van Anthon Meijssen en Hans Nipshagen is tot en met 23 januari volgend jaar te bekijken.

www.degraanrepubliek.eu
 

Deel deze pagina