Nieuwe fietsroute door Lauwersmeergebied

woensdag 26 augustus 2015

Nieuwe fietsroute door Lauwersmeergebied

Marketing Groningen heeft een nieuwe fietsroute ontwikkeld: Rondje Lauwersmeer. De route start in Zoutkamp en is 43 kilometer lang. 

Met deze route zien fietsers alle kanten van het unieke natuurgebied, zowel in Groningen als in Friesland. Fietsers ontdekken de diversiteit aan planten en dieren die groeien en leven in dit gebied, maar ze passeren ook enkele vogelkijkhutten, kleine (terp)dorpjes en plekken die een prachtig zicht op de Waddenzee bieden.

Hoewel de route door veel natuur voert, komen de fietsers ook langs een aantal horecagelegenheden voor een welverdiende pauze. 

Ook nieuw is de route ‘Reitdiep, een eeuwenoude waterweg’. Het Reitdiep loopt vanaf de stad Groningen, via wierdendorpjes naar het Lauwersmeer. De fietsers ontdekken met deze route het Reitdieplandschap niet alleen vanaf het land maar ook vanaf het water. Een overtocht met een veerpont maakt deel uit van de route, die in totaal 52 kilometer lang is.

De routes staan in de app ‘Groningen Routes’. Hierin zijn dertig uiteenlopende fietsroutes te vinden. De routes zijn ook in de vorm van een brochure beschikbaar. Ze zijn te koop bij de VVV Stad Groningen aan de Grote Markt of via de online webshop op www.fietsen.groningen.nl. De fietsroute door het Lauwersmeergebied is overigens ook te downloaden op de website van de ANWB: www.anwb.nl/vrije-tijd/langshetwater.

Deel deze pagina