Burgemeester Rehwinkel twittert nieuwe site open vanuit skilift

maandag 17 januari 2011

Vanmorgen is de vernieuwde toeristische website van Marketing Groningen, toerisme.groningen.nl, op bijzondere wijze live gegaan. Burgemeester Rehwinkel heeft vanaf zijn wintersportadres met een tweet op symbolische wijze het digitale lintje doorgeknipt. Tevens plaatste hij op de site zijn eigen Groningen-tip en riep zijn volgers op om hetzelfde te doen. Met deze actie laat de burgemeester zien dat iedereen de mogelijkheid heeft om bezoekers aan stad en provincie te helpen met het vinden van de mooiste plekjes, de leukste winkels en de beste restaurants. De opening is kenmerkend voor de nieuwe site: behalve een nieuwe vormgeving bevat de site diverse nieuwe user generated functionaliteiten. De inwoners van Groningen en de bezoekers aan stad en provincie zijn hierdoor in belangrijke mate verantwoordelijk voor de inhoud van de site.
 

Peter Rehwinkel opende de website vanuit zijn Twitter-account Peter Rehwinkel opende de website vanuit zijn Twitter-account

Bezoekers tippen bezoekers
Voordat reizigers tegenwoordig een hotel of een tafeltje in een restaurant boeken, wordt op internet gespeurd naar meningen van eerdere bezoekers. Daarom kunnen vanaf vandaag bezoekers aan de stad en provincie Groningen met tips, ervaringen en recensies potentiële bezoekers helpen bij het ontdekken van Groningen. De interactieve omgeving stelt de bezoeker bovendien in staat om eigen foto’s of filmpjes te uploaden.

Twitterfeed
Op de site wordt vanaf vandaag ook gebruik gemaakt van verschillende Social Media, zoals You Tube en Twitter. Zo kunnen bezoekers op de pagina over de Martinitoren lezen wat er op dat moment de meest recente tweets zijn over de Martinitoren door middel van een zogenoemde Twitterfeed.

Persoonlijke reisgids
Ook op andere nieuwe manieren wordt de toerist verder geholpen. Zo kan de bezoeker een persoonlijke reisgids aanleggen en op de site bewaren. De gids kan later eventueel uitgeprint worden en mee op reis. Ook is er een nieuwe kaart waarop mensen niet alleen het geselecteerde hotel of bed & breakfast terugvinden, maar ook de attracties, winkels en bedrijven in de buurt.

Toerisme.groningen.nl
Toerisme.groningen.nl is de officiële site van stad en provincie. De site is gekoppeld aan de VVV en het Groninger Uitburo en trok in 2010 750.000 unieke bezoekers. De bezoeker vindt er het meest complete overzicht van de toeristische mogelijkheden in de regio.

Toerisme.groningen.nl is gerealiseerd in samenwerking met het Groninger internetbureau iWink.
 

Deel deze pagina