Nieuwe website over levend erfgoed gelanceerd

woensdag 30 september 2015

Wat is een Lutje Potje? En de lekkernij massee? Het is allemaal te lezen op de site www.levenderfgoedgroningen.nl. De site is een initiatief van Het Huis van de Groninger Cultuur en ‘De Verhalen van Groningen’.

De website verzamelt typisch Groninger gebruiken en tradities, zoals de bierdouche en het Peerdespul, maar ook liedjes en eet- en drinkgewoontes. Het Groningens Ontzet is de eerste traditie die is opgenomen op de website levenderfgoedgroningen.nl; vandaar ook dat de site op 28 augustus de lucht in ging. Aanleiding is dat Groningens Ontzet dit jaar als eerste Groninger traditie is opgenomen op de lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland.

Max van den Berg, commissaris van de Koning in Groningen op het stadhuis in Groningen het officiële startschot voor de website tijdens een van Groningens bekendste tradities Groningens Ontzet.  

Max van den Berg - Commissaris van de Koning Max van den Berg - Commissaris van de Koning

‘De Verhalen van Groningen’ is ook actief op social media, zoals Facebook (facebook.com/deverhalenvangroningen) en Youtube. Historische filmpjes en films over de geschiedenis van Groningen zijn terug te vinden op het Youtube-kanaal van De Verhalen van Groningen. Wie op de hoogte wil blijven van nieuwe verhalen en activiteiten kan zich op de www.deverhalenvangroningen.nl aanmelden voor de nieuwsbrief.

Deel deze pagina