NNO brengt A Tribute to the Stones op Pura Vida

dinsdag 19 juli 2016

NNO brengt A Tribute to the Stones op Pura Vida

Iedereen kent ze wel: Angie, Paint it Black, Ruby Tuesday en andere wereldhits van de Rolling Stones. Maar niet in de uitvoeringen zoals die op zondag 28 augustus tijdens Pura Vida ten gehore zullen worden gebracht. 

Tijdens de tiende editie van dit gratis toegankelijke concert aan de oever van het Oldambtmeer worden deze en meer Stones-klassiekers namelijk vertolkt door de strijkers, blazers en slagwerkers van het Noord Nederlands Orkest (NNO).

A Tribute to the Stones belooft een enerverende mix tussen klassieke muziek, pop en rock ‘n roll te worden. Componist en arrangeur Tomm Trapp maakte special voor Pura Vida symfonische arrangementen van bekende nummers uit de eerste twintig jaar van de legendarische Britse band. Op zondag 28 augustus brengt het NNO deze bewerkingen tot leven in het havenkwartier van Blauwestad, aan de oever van het Oldambtmeer. De vocalen worden daarbij verzorgd door bekende Nederlandse artiesten als Tim Knol en Eric Corton.

Maar het is niet alleen de onconventionele kijk op enkele van de grootste hits uit de wereldwijde muziekgeschiedenis die Pura Vida een onvergetelijk evenement maken. Ook de locatie draagt daar volop aan bij. De Rolling Stones tegen een fabelachtige achtergrond van de ondergaande zon, met publiek dat toekijkt vanaf zowel de oever als vanaf tientallen bootjes in het Oldambtmeer. 

Praktisch

A Tribute to the Stones staat voor zondag 28 augustus op het programma. Het gratis toegankelijke concert begint om 19.30 uur en de hits blijven klinken tot ongeveer 22.00 uur. Wie met de boot wil komen, kan aanleggen op een steenworp afstand van het podium. Voor bezoekers aan de oever zijn er stoelen te huur.

Kijk op de website voor meer informatie.

Deel deze pagina