NNO op de planken met ‘Soldaat van Oranje’

woensdag 26 september 2012

NNO op de planken met ‘Soldaat van Oranje’

Het Noord Nederlands Orkest (NNO) staat in november dit jaar op de planken met nummers uit de musical Soldaat van Oranje. Onder leiding van dirigent Gregory Charette brengt het 86-koppige orkest samen met Angela Groothuizen, Charly Luske, Joost Marsman en Janneke Brakels nummers uit de musical ten gehore.

Aanleiding voor het bijzondere concert is het feit dat het NNO dit jaar 150 jaar bestaat. Tegelijkertijd speelt de musical Soldaat van Oranje in oktober precies twee jaar in de vliegtuighangaar op voormalig militair vliegveld Valkenburg. Voor beide partijen alle reden de handen in elkaar te slaan, aldus het NNO.

Het concert dat het Noord Nederlands Orkest in samenwerking met Soldaat van Oranje produceert, bestaat uit twee delen. Voor de pauze worden hoogtepunten gespeeld uit de filmmuziek die Rogier van Otterloo schreef voor Paul Verhoevens film ‘Soldaat van Oranje’ en uit de filmmuziek van ‘Schindler’s List’ van de hand van John Williams, huiscomponist van Steven Spielberg. Na de pauze is er een symfonische versie van nummers uit Soldaat van Oranje te horen. De muziek uit de musical is van de hand van de Amerikaanse componist Tom Harriman. Hij componeerde eveneens voor series als ‘The Sopranos’ en ‘The West Wing'. De muzikale productie van de concerten is in handen van Jan Tekstra, muzikaal supervisor bij Soldaat van Oranje - De Musical.

Angela Groothuizen vertolkt de nummers van koningin Wilhelmina en Joost Marsman die van Erik Hazelhoff Roelfzema. Charly Luske is de mannelijke tegenspeler die enkele vrienden van Erik zal spelen. Janneke Brakels, een nieuw talent uit Friesland, zingt de nummers van Charlotte. De optredens worden ondersteund met projecties van archiefmateriaal, die ook in de musical worden gebruikt.

www.nno.nu
 

Deel deze pagina