NNT verstopt 250 sleutels in de stad

woensdag 15 maart 2017

NNT verstopt 250 sleutels in de stad

Het Noord Nederlands Toneel (NNT) en Club Guy & Roni hebben op verschillende plekken in de stad in totaal 250 sleutels verstopt. Met een van die sleutels kan een kluis worden geopend, waar een bijzondere prijs in ligt… 

Tussen de kranten op de leestafel in het café, achter de kussens op de bank in de koffietent of in het keukenkastje van de flexwerkplek, de sleutels kunnen volgens het NNT overal liggen. Wie een sleutel vindt, kan ermee naar ‘Machinefabriek RAW’, de nieuwe culturele hotspot in de Machinefabriek aan Bloemstaat 38, die vanaf 17 maart elke vrijdag open is.

In de Machinefabriek RAW staat een kluis die alleen gekraakt kan worden met één van de verstopte sleutels. Daarin zit een prijs: twee vrijkaarten voor alle premières van het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni in de komende vier jaar.

Met het verspreiden van de sleutels gooien het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni symbolisch de deuren van Machinefabriek RAW open voor het publiek. Machinefabriek RAW is een podium, restaurant en bar ineen. Bezoekers kunnen er een hapje eten en zich laten verrassen door een voorstelling, expositie, lezing of optreden. Elke vrijdagavond is er een ander programma, dat wordt ingevuld door het Noord Nederlands Toneel/Club Guy & Roni, en/of andere culturele organisaties van binnen of buiten de stad.

Guy Weizman: “We tonen het publiek onaffe producties, in een open huis, en iedereen is welkom. Dat kan een vroege try-out zijn, maar ook een eerste lezing van een stuk.”

Opening 17 maart
Tijdens de opening op vrijdag 17 maart kan het publiek met Guy Weizman en Julie Van den Berghe in gesprek op ‘De Biechtstoelen’, en vanaf 19.30 kijken naar de try-out van ‘Mechanical Ecstasy’ van Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag, een experimenteel concept waarbij voorstelling en feest dwars door elkaar heen lopen. Ook kunnen de bezoekers aanschuiven in het nieuwe restaurant, dat gerund wordt door de cateraars van KookPit, en presenteert NNTWEE vers materiaal. 

Voor meer info over Machinefabriek RAW kun je kijken op nnt.nl/machinefabriekraw.

Deel deze pagina