Noorderzon: al jarenlang hét zomerfestival van Groningen

maandag 25 juli 2016

Noorderzon: al jarenlang hét zomerfestival van Groningen

Van 18 tot en met 28 augustus vindt in het idyllische Noorderplantsoen alweer de 26e editie van het Noorderzon Performing Arts Festival plaats. Wie kaarten wil voor één van de vele voorstellingen moet er snel bij zijn, zo leert de ervaring. 

Maar ook als je geen voorstelling bezoekt valt er gigantisch veel te beleven op het vrij toegankelijke festivalterrein. Zonder kaartje kun je namelijk ook genieten van verrassend (straat)theater. Daarbij blijft het op de terrassen bij de talloze foodtrucks, barretjes en eettentjes nog tot laat in de zwoele zomernacht gezellig.

De organisatie haalt uit alle hoeken van de wereld de meest opvallende acts naar Noorderzon. Van grootheden uit de performing arts tot jonge kunstenaars en van oude bekenden tot debutanten: 2016 brengt verhalen uit landen als Frankrijk, Australië, Cambodja, Noorwegen, België, Duitsland, Thailand, Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Zwitserland, Finland, Zuid-Afrika, Mozambique en Hongarije naar hét zomerfestival van Groningen. 

Noorderzon wordt dit jaar geopend met de voorstelling Chekhov´s First Play van het jonge gezelschap Dead. Bezoekers dragen tijdens de hele voorstelling een koptelefoon, waardoor op bizarre en grappige wijze live commentaar wordt gegeven op datgene wat op het toneel gespeeld wordt. 

Chekhov’s First Play vormt het startsein voor elf dagen van kunst en zomers genieten, zowel in het Noorderplantsoen als op locaties in de Groningse binnenstad (Noorderzon DownTown). Met een uiterst gevarieerd hoofdprogramma, een breed scala aan subprogramma’s, een ijzersterk, internationaal muziekprogramma, beeldende kunst op de meest verrassende locaties en zelfs een mini-literatuurfestival hoeft geen bezoeker zich te vervelen. En ook voor kinderen is er van alles te beleven, bijvoorbeeld op het speelveld vol doe-dingen of bij één van de vele jeugdvoorstellingen.

De kaartverkoop voor bijna alle betaalde voorstellingen is inmiddels van start gegaan. Toegangsbewijzen kunnen ook dit jaar natuurlijk weer besteld worden via de website van Noorderzon, waar je op werkdagen tussen 14.00 uur en 16.00 uur via een chat de hulp van een Noorderzon-medewerker kunt inschakelen. Geen overbodige luxe, met een overvol programma om uit te kiezen. Wil je liever je kaarten direct in de hand kunnen houden, dan kun je als kunst- en theaterliefhebber dit jaar voor het eerst terecht bij het Noorderzon Ticket- en Infocentrum in het Grand Theatre. Ook hier staan medewerkers van het festival voor je klaar.

Kom je er, na lang wikken en wegen, nog steeds niet uit? Het is ook nog mogelijk om te kiezen voor de Mystery Route. Noorderzon stelt dan een geheim programma voor je samen dat pas wordt onthuld op de dag dat je langskomt. Deze Mystery Routes zijn ook voor echte avonturiers en komen in twee uitvoeringen: een korte en een lange route.

Deel deze pagina