Noorderzon: zomerse mix van kunst, cultuur en gezelligheid

woensdag 30 juli 2014

Noorderzon: zomerse mix van kunst, cultuur en gezelligheid

Net als elk jaar verandert het Noorderzonfestival ook deze zomer het Groningse Noorderplantsoen weer tien dagen lang in een bruisend festivalterrein, waar cultuur en gezelligheid hand in hand gaan. In voorgaande jaren lokte het festival telkens zo’n 135.000 bezoekers met zijn mix van theater, dans, muziek en beeldende kunst en ook dit jaar zal het publiek vanuit alle windrichtingen toestromen. Niet alleen om een voorstelling bij te wonen, maar ook en misschien wel vooral om te proeven van de inmiddels fameuze sfeer die tussen de festivaltenten en podia hangt.

In vergelijking met voorgaande jaren is de organisatie van het populaire cultuurfestival nu een iets andere weg ingeslagen. In plaats van enkel een podium te bieden aan theatergroepen, treedt Noorderzon met ingang van deze editie zelf ook vaker op als medeproducent. Daarbij werkt het onder meer samen met internationale partners uit steden als Parijs, Londen, Roemenie en Slovenië. De orgnaisatie wil daarmee niet alleen de relatie tussen festival en artiesten versterken, maar ook de band tussen de theatermakers en het Noorderzon-publiek.

Ook dit jaar is er weer een veelzijdig programma. Van dans- en theatervoorstellingen tot hoorspelen en van beeldende kunst tot circusacts, lezingen en films. Het grootste deel vindt in het Noorderplantsoen plaats, maar ook in de Groningse binnenstad vinden de nodige voorstellingen plaats.

www.noorderzon.nl

Deel deze pagina