Ontdek Groningen vanaf het water: Beurtvaarten over Reitdiep

dinsdag 19 mei 2015

Ontdek Groningen vanaf het water: Beurtvaarten over Reitdiep

Ook komende weken en maanden kan het weer: met de historische garnalenkotter ZK4 een dagtocht, ‘Beurtvaart’, maken over het mooie Reitdiep. De dag belooft een combinatie van cultuur, historie en natuur. 

Onderweg krijgen de bezoekers, door een medewerker van het Groninger Landschap, uitleg over het unieke Reitdiepgebied. In Garnwerd staat een wandeling door het historische hart van het dorp op het programma en wordt er in het idyllische Café Hamming een lunch geserveerd. De passagiers hebben de mogelijkheid de dag af te sluiten met een bezoekje aan zowel het Noordelijk Scheepvaartmuseum als het Visserijmuseum te Zoutkamp.

De kosten bedragen 60 euro. Er kunnen slechts 12 personen per keer mee dus tijdig reserveren is raadzaam. Dat kan via c.degroot@noordelijkscheepvaartmuseum.nl of telefonisch (050-312 2202).

De eerstvolgende tochten vinden plaats op 30 en 31 mei. Daarna gaat het om 13 en 14 juni, 27 en 28 juni, 18 en 19 juli, 19 en 20 september en 26 en 27 september. Op zaterdagen wordt er gevaren van Zoutkamp naar Groningen; op zondagen juist van Groningen naar Zoutkamp.

Er zijn deze zomer meer mogelijkheden om Groningen vanaf het water te ontdekken: museumschip Emma vaart komende periode nog vier keer van Groningen, via Winsum, naar Onderdendam.

De tocht, de Nieuwe Handelsvaart, voert over het Reitdiep en het Winsumerdiep. In Onderdendam staat een dorpswandeling op het programma en ook wordt er geluncht in het idyllische restaurant “In de Molen”. Na de lunch gaat de vaartocht met de Emma terug naar Winsum, waar wederom een dorpswandeling op het programma staat. Vanaf Winsum volgt dan een georganiseerde terugreis met auto naar de Stadsjachthaven Reitdiep te Groningen.

De boottochten staan op de agenda voor 30 mei, 13 juni en 4 en 18 juli.

www.noordelijkscheepvaartmuseum.nl

Deel deze pagina