Oost-Groningen categorie bij fotowedstrijd National Geographic

dinsdag 24 juli 2012

Oost-Groningen is dit jaar een van de categorieën van de jaarlijkse fotowedstrijd van National Geographic. Het gaat om een extra categorie, naast de al bestaande categorieën Mens, Dier en Landschap. Voor de wedstrijd worden jaarlijks zo’n 25.000 foto’s ingestuurd.

Onder de noemer ‘Kijk op Oost-Groningen’ heeft dit gebied dit jaar een speciale plek in de fotowedstrijd. Dat de regio dit jaar een van de categorieën is, is het gevolg van een tweejarige samenwerking die National Geographic met Oost-Groningen is aangegaan. In juni vorig jaar werd gestart met ‘Oost-Groningen omlijst’, waarbij twaalf grote, gele vensters bezoekers wijzen op markante plekken in de regio. Ook onder andere een minidocumentaire en een fotoreportage van tien pagina’s door de Groninger fotograaf Bas Meelker in het juninummer van National Geographic Magazine maken deel uit van de samenwerking.

De winnende foto’s worden in National Geographic Magazine gepubliceerd. Insturen van foto’s kan tot en met 10 september. De winnaar in de categorie ‘Oost-Groningen’ wint een week vakantie voor twee personen in een topaccommodatie in de regio. Extra prijs is een persoonlijke workshop door National Geographic-fotograaf Bas Meelker.

www.ngfotowedstrijd.nl
 

Deel deze pagina