Op de fiets voor Serious Request van 3FM

woensdag 24 november 2010

Op de fiets voor Serious Request van 3FM
Een groep van zo’n dertig wielrenners fietst op 20 december in een ruk van Groningen naar het Glazen Huis van 3FM in Eindhoven. Met deze fietstocht van zo'n 270 km willen de sportieve noordelingen hun steentje bijdragen aan de actie Serious Request van 3FM. Dit jaar worden kinderen die het slachtoffer zijn van HIV gesteund. Vorig jaar stond het Glazen Huis nog in Groningen.

De wielrenners zullen om 5.00 uur ’s ochtends vetrekken vanaf de Grote Markt in Groningen. Afhankelijk van de weersomstandigheden, verwachten ze aan het einde van de middag in Eindhoven bij het Glazen Huis te arriveren. Het gaat om een tocht van 270 kilometer.

De rit is een spontaan initiatief van enkele ambtenaren van de gemeente Groningen. De groep is inmiddels uitgegroeid tot dertig fietsers uit Groningen en Drenthe. De eerste gezamenlijke trainingsrit is inmiddels gehouden en ook de zes weken zullen volop in het teken staan van de voorbereiding.

De fietstocht wordt gesponsord door diverse bedrijven en particulieren. Inmiddels is al bijna 10.000 euro ingezameld, maar de organisatie verwacht dat dit bedrag de komende weken nog verder zal groeien.

Bekende Groningers ondersteunen het initiatief. Zo zitten in het comité van aanbeveling onder meer de Groningse Burgemeester Peter Rehwinkel, sport journalist Dick Heuvelman, FC Groningen Directeur Hans Nijland en directeur van Marketing Groningen Dirk Nijdam.

Bedrijven of particulieren die de tocht willen ondersteunen, vinden meer informatie op www.fietsstadgroningen.nl/glazenhuis
 

Deel deze pagina