Opening GRID Grafisch Museum Groningen

woensdag 07 oktober 2015

Opening GRID Grafisch Museum Groningen

Op vrijdag 16 oktober wordt het vernieuwde GRID Grafisch Museum aan de Sint Jansstraat geopend. Tijdens het openingsweekend kan het publiek kennismaken met het nieuwe museum.

Wethouder Paul de Rook verricht op vrijdag 16 oktober om 16 uur de officiële opening. Tijdens en na het openingsweekend op 17 en 18 oktober kan het publiek kennismaken met het nieuwe doe-museum en letterlijk in aanraking komen met de geschiedenis en toekomst van het grafisch vak.

Grafisch heden en verleden – ervaren, doen en delen
Boeken, kranten en posters komen tegenwoordig met computers en razendsnelle machines tot stand. In GRID maakt de bezoeker kennis met de geschiedenis van dit grafisch vernuft, met als vertrekpunt de hedendaagse ontwerpstudio. De historische persen, de zetmachines en de apparaten in de boekbinderij, alles werkt. In de twee workshopruimtes en de studio kunnen kinderen en volwassenen aan de slag met grafisch ontwerp, letterzetten, verschillende druktechnieken en boekbinden. In het Werkmanatelier, waar een deel van zijn oorspronkelijke drukkerij is opgesteld, is te zien en te ervaren hoe de bekende Groningse drukker-kunstenaar Werkman zijn unieke ‘druksels’ maakte.

Openingsweekend 17 en 18 oktober
GRID viert de opening van het museum tijdens het eerste weekend van de herfstvakantie: 17 en 18 oktober. Met demonstraties en activiteiten, waaraan de bezoekers gratis kunnen deelnemen. GRID doet mee aan Oktobermaand Kindermaand. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Op woensdag, zaterdag en zondag is er een workshop met een herfsttintje.

Bezoekersinformatie
GRID Grafisch Museum Groningen T +31 50 525 6497
Sint Jansstraat 2, 9712 JN Groningen
Open dinsdag t/m zondag, 10.00 – 17.00 uur
http://www.gridgroningen.nl/
info@gridgroningen.nl

 

 

Deel deze pagina