Opgefriste Menkemaborg opent de deuren voor publiek

woensdag 01 maart 2017

Opgefriste Menkemaborg opent de deuren voor publiek

Na een fikse schoonmaak van twee maanden gaat de Menkemaborg in Uithuizen per 1 maart weer open voor het publiek. En dat is dit jaar extra bijzonder: het is namelijk precies 90 jaar geleden dat de borg de deuren opende als museum. Sinds die tijd hebben 2,5 miljoen mensen het museum bezocht. 

De afgelopen maanden zijn zowel de collectie als het interieur van de borg onderworpen aan een grote schoonmaak. Voor de bezoekers lijkt het dan alsof de tijd heeft stilgestaan en de borg er sinds de 18e eeuw altijd zo heeft uitgezien, maar niets is minder waar.

Afgelopen 90 jaar is er hard gewerkt om de borg, het interieur, de tuinen en ook het schathuis eruit te laten zien alsof de familie Alberda, de vroegere bewoners, er nog altijd wonen.

In het museum kunnen de bezoekers zien hoe het museum zich de afgelopen 90 jaar heeft ontwikkeld. De kamer is te zien wat er in de loop der jaren is gerestaureerd, aangepast of veranderd. Ook wordt er informatie gegeven over de ontwikkelingen van de tuin en het schathuis, dat nu een café en restaurant is.

De Menkemaborg is open van maart tot en met september op dinsdag tot en met zondag van tien tot vijf uur. In de maanden juli en augustus is de borg ook op maandag open.

www.menkemaborg.nl

Deel deze pagina