Opknapbeurt voor Groninger Museum

woensdag 24 juni 2009

Opknapbeurt voor Groninger Museum
Het Groninger Museum staat een grondige opknapbeurt te wachten. Het museum heeft sinds de opening, vijftien jaar geleden, zo veel bezoekers over de vloer gehad dat een verbouwing noodzakelijk is.

Volgend jaar mei

Volgens het museum zijn de vloeren versleten en zijn de winkel en het informatiecentrum aan uitbreiding toe. Volgens een woordvoerster had het museum bij de opening gerekend op 90.000 tot 100.000 bezoekers per jaar. “Maar dit zijn er tussen de 200.000 en 250.000 geworden”, zegt ze. “Eigenlijk is het dus een luxeprobleem.”

Om het museum op te knappen is ongeveer 5 miljoen euro nodig. Voor dat geld heeft het Groninger Museum onder meer bij bedrijven, provincie en gemeente aangeklopt. De provincie gaat op haar beurt kijken of het mogelijk is een deel van de verbouwing met Europees geld te betalen.

Binnenkort hoopt het museum duidelijk te hebben of de financiering rondkomt. Als dat lukt, gaat de opknapbeurt volgend jaar mei van start. De kans is groot dat het museum de deuren daarvoor een aantal maanden moet sluiten. Volgens de zegsvrouw zal dit maximaal een half jaar zijn.

www.groningermuseum.nl
 

Deel deze pagina