Poolnacht in Groningen

woensdag 22 december 2010

Poolnacht in Groningen
Het is komende weken nog steeds Poolnacht in Groningen: een evenement barstensvol tentoonstellingen, lezingen en ook een heuse poolkamer, waarin de bezoeker zich een echte poolreiziger kan wanen.

Het veelzijdige evenement begon medio november en duurt tot en met 15 januari volgend jaar. Dit is precies de periode dat op de Noordpool de zon niet meer boven de horizon komt.

In het kader van het evenement zijn er op tal van plekken in de Groningse binnenstad exposities te bekijken. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum bijvoorbeeld, is een expositie te zien over poolreiziger en onderzoeker Ko de Korte. Hij fotografeerde inwoners van Groenland en hun leefomgeving.

In de Universiteitsbibliotheek is een tentoonstelling te bezichtigen met als titel ’40 jaar fascinatie voor de poolgebieden’ met objecten die in de loop der jaren door poolreizigers zijn verzameld. Ook is er een archeologische opgraving te bewonderen. In dit museum vind je ook de Poolkamer, waar een levensgroot doek van een ijsbeer hangt. Buiten ligt een replica van de sloep van Willem Barentsz.

Ook verschillende lezingen en debatten maken deel uit van De Poolnacht.

www.depoolnacht.nl
 

Deel deze pagina