Prijswinnaar neemt oranje ‘Er Gaat Niets Boven Groningen’- fiets in ontvangst

woensdag 26 september 2012

Prijswinnaar neemt oranje ‘Er Gaat Niets Boven Groningen’- fiets in ontvangst

Marketing Groningen heeft begin september aan Gerda Specken uit Stadskanaal een unieke ‘Er Gaat Niets Boven Groningen’-fiets uitgereikt. De oranje fiets met de slogan ´Er Gaat Niets Boven Groningen´ erop was de hoofdprijs van een prijsvraag rond het onlangs gelanceerde fietsknooppunten netwerk van Groningen.

Deelnemers aan de prijsvraag moesten raden hoeveel kilometers het Groninger netwerk omvat. Specken raadde het precieze aantal kilometers: 2078 kilometer, verdeeld over 537 knooppunten met telkens een informatiepaneel.

De oranje ‘Er Gaat Niets Boven Groningen’- fietst is vervaardigd door de Fietsfabriek en is uniek in zijn soort. De fiets is met de hand gemaakt en staat voor uitstekende kwaliteit en duurzaamheid. Naast de hoofdprijs waren er tien tweede prijzen te vergeven: de Capitool Reisgids van Groningen.

Het fietsknooppuntennetwerk van Groningen is in april dit jaar toegevoegd aan het landelijke knooppuntennetwerk. Het maakt het mogelijk om eenvoudig fietsroutes samen te stellen. Dit kan online via digitale fietsrouteplanners, die op meerdere websites te vinden zijn, bijvoorbeeld op www.fietsen.groningen.nl of www.fietsersbond.nl. Daarnaast zijn er fietskaarten te koop met daarop de knooppunten ingetekend.
 

Deel deze pagina