Rondleiding: de Eerste Wereldoorlog in 1000 voetstappen

woensdag 23 april 2014

Rondleiding: de Eerste Wereldoorlog in 1000 voetstappen

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum organiseert in de maanden mei en juni rondwandelingen over het terrein van het voormalige Engelse Kamp. De wandelingen vinden plaats in het kader van de expositie “Gedwongen vrijheid. Het Engelse Kamp in Groningen 1914-1918”. De gastconservatoren van de expositie geven tijdens de rondleiding tekst en uitleg.

 

De wandeling van zondag 4 mei wordt verzorgd door Menno Wielinga, auteur van het boek over het Engelse Kamp. Tijdens de wandeling wordt aandacht besteed aan het Engelse Kamp en de Engelse geïnterneerden die tijdens de Eerste Wereldoorlog in Groningen verbleven.

Ook op 11 mei en 1 juni staan er wandelingen op het programma. Deze twee worden begeleid door Joop Kuipers, samensteller van het gedeelte "Engelse Kamp na 1918" in de tentoonstelling. In zijn rondleiding gaat Kuipers in op de gebeurtenissen in het gebied van het Engelse Kamp en in de omgeving, zowel voor als na WOI.

De rondleidingen starten om 14.00 uur en duren een uur. De startlocatie is de ingang van de Zuiderbegraafplaats aan de Hereweg 78 te Groningen. Vanuit deze locatie vervolgt de route naar het terrein van het voormalige Engelse Kamp bij de Kempkensberg. De kaartverkoop loopt via het Noordelijk Scheepvaartmuseum. De kaartjes (€ 2,00 per persoon) zijn vooraf te verkrijgen tijdens de openingstijden van het museum.

De expositie in het Scheepvaartmuseum is te zien tot en met 9 juni.

www.noordelijkscheepvaartmuseum.nl

Deel deze pagina