RUG viert 405 jarig bestaan

woensdag 27 maart 2019

Dit jaar viert de RUG haar 405-jarig bestaan. De universiteit trakteert studenten, medewerkers, alumni, Stad en ommeland op een zeer gevarieerd programma. Het thema van het lustrum, dat zal plaatsvinden op 6 t/m 15 juni,  is ‘All Inclusive’.

Congres: “Growing together: Celebrating diversity and fostering inclusion” 
6 en 7 juni, Academiegebouw.
De lustrumweek begint met een tweedaags internationaal wetenschappelijk congres in het Academiegebouw. De Academische raad onder voorzitterschap van Mónica López López staat borg voor een goede inhoudelijke invulling van het thema: tijdens het congres bespreken (internationale) wetenschappers inclusiviteit vanuit diverse invalshoeken.

Theatervoorstelling Totally Shifted
5 t/m 15 juni, Grand Theatre; elke dag 19.30, 21.00 en 22.30 uur.
Schrijvers Jan Veldman en Frank den Hollander en regisseur Jack Nieborg produceren een spectaculaire muziektheatervoorstelling over universiteit en stad. Volg een verwarde hoogleraar op zijn nachtelijke tocht door bruisend Groningen; kijk binnen in studentenhuizen en bij hun boze buren, bezoeken kroegen, sociëteiten en beleven natuurlijk het rauwe leven op straat. Kortom:  ‘Onder professoren’ meets ‘Mussengang’ meets ‘Uut de Hoogte’.

Nacht van Kunst en Wetenschap
Zaterdag 8 juni, verschillende locaties.
Een beproefd concept; terug van weggeweest. De hele binnenstad, van het Academiegebouw via de Der Aa-Kerk tot en met het Groninger Museum, zal bruisen van activiteiten en evenementen. Lezingen, straattheater, wetenschappelijke debatten, muziek, cabaret, noem maar op!

Meer informatie
Op de lustrumwebsite www.rug.nl/lustrum vind je het complete programma en informatie over alle activiteiten.

Deel deze pagina